karkki-normal.jpg

Nyt tekee ihan kamalasti mieli karkkia. Filmtownin irtokarkkilaari houkuttelee, tai edes hitto lähikaupasta Lakupala- tai Polly-pussi. Sekoan. Kuola valuu ja päähän ei oikein mahdu muuta ajatusta, jos olisin alkoholisti niin viinanhimo tuntuisi varmaan tältä, tupakanpolton lopetus on ollut paljon helpompaa.

Olen tunnesyöppö, kaiken myyn syöppöilyn lisäksi. Ja tunne kuin tunne, mutta ainakin vitutus ja hyvä fiilis, niin syödähän sitä pitää. Tajusin tunnesyöppöyteni vasta muutama vuosi sitten: Asuimme muutaman kuukauden väliaikaisesti pienessä vuokra-asunnossa viiden lapsen kanssa ja kolme lasta nukkui samassa huoneessa, illat olivat aivan järkyttäviä ja välillä meni monta tuntiakin että lapset nukahtivat, ennen sammumista huudettiin tapeltiin ja kiristeltiin todenteolla äidin hermoja. Niihin aikoihin huomasin että kun jouduin nousemaan sohvalta tv:n äärestä mennäkseni lastenhuoneeseen hampaita kiristellen niin tulin aina jääkaapin kautta takaisin sohvalle. Vähän hillitsi suunnatonta vitutusta kun haki jotain pupellettavaa. Kun olen surullinen lohdutan itseäni herkuilla, kun menee hyvin tuntuu menevän vielä paremmin kun syö jotain hyvää, kun olen saavuttanut jotain niin onpa ihana palkita itseni mässäilemällä ja ikinä ei karkinsyönti (muka) voi pahentaa asioita.

On ihan paskapuhetta että parissa-kolmessa päivässä pahin makeanhimo menee ohi. Ei mene. Joku on vaan keksinyt moisen mantran tsemppaamaan ekakertalaisia, oikeasti se himo vaan yltyy ja jossain vaiheessa on pakko sortua tai pää räjähtää. Yhtä höpöhöpöä on se että karkinhimoon auttaa kun syö hedelmiä. Ei auta. Hedelmät, varsinkin Granny Smith-omenat, ovat oikeasti hyviä mutta silloin kun tekee mieli Ufoja, punssinappeja ja suklaatäytelakua niin ei omenannakerruksesta tule kuin paha mieli.

Ongelmani karkkien kanssa on se että en tosiaan voi syödä niitä vain vähän. Jos yritän ja syön vaikka vain yhden pienen Pätkiksen niin jää jotenkin tyhjä olo. Pakko syödä aina melkein niin paljon että oksettaa. Ja pussista ei todellakaan pysty ottamaan vain paria karkkia, kyllä aina menee koko pussi (vähintään, monesti voi mennä osa kaverin pussistakin).

Karkissa on törkeän paljon kaloreita ja nyt juuri tuntuu siltä että huomenna en syökään mitään muuta, haen vaan 800g irtsareita. Jos kestän siihen huomiseen asti.